Blog

Uitgelicht

Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes, leuke weetjes en aankondigingen. Wilt u op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Volg dan mijn website en ontvang een bericht in uw mailbox als er een nieuwe blog verschijnt.

Trouwbeurs

Yes, het is zover! Enkele maanden later dan gepland, maar op 3 oktober mogen we dan toch eindelijk ❤️. De trouwbeurs van het zuiden in de Schinvelderhoeve. De standhouders staan te popelen om jullie te ontvangen. Dus….ga je trouwen? Kom dan ook een kijkje nemen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

We gaan los!

Sinds deze week ben ik (naast mijn Bose Compact) ook in het bezit van een speaker met accu. Geen stopcontact meer nodig maar wel de vertrouwde kwaliteit van Bose. Ideaal voor kleinschalige optredens in huiselijke kring, in zorgcentra bij een optreden in meerdere huiskamers of bij individuele bewoners. Of op plekken waar geen stroom aanwezig is, bijvoorbeeld in het bos of in de tuin. Surprise optreden voor een jarige of wil je je huwelijksaanzoek extra bijzonder maken? Geen probleem! Binnen een paar minuten staat de muziek aan en kan er gezongen worden. Heb je interesse of wil je graag weten wat er mogelijk is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op om je wensen te bespreken.

Zonnige lentedag

Hebben jullie ook zo genoten van deze zonnige lentedagen? Weg regen, sneeuw, wind en kou. Welkom zon, licht en warmte. De wereld lijkt zoveel mooier, de mensen vriendelijker met een lach op hun gezicht. Dit is genieten met een grote G! De barbecue is voor het eerst dit jaar weer in gebruik genomen, de hangmat hangt op zijn vertrouwde plekje. We hebben weer als gezin buiten gegeten, geleefd. De kids lekker in de zon tekenen en samen spelletjes gespeeld, boekje gelezen. Niets moet, alles mag! Een mooie afsluiting van de vakantie. En met die zon op mijn snoet begint het weer te kriebelen. Hoe fijn was het om afgelopen jaar op zulke zonnige dagen een tuinconcert te geven. De mensen lekker buiten met een hapje en een drankje en dan hetgeen mogen doen wat ik het liefste doe, zingen! Zo lekker in het zonnetje, met de warmte om me heen, kijkend naar mijn gezin die net zo geniet van zulke momenten, verheug ik me al op de tijd die nu voor ons ligt🌞🌸🎶

Door de wind

Door de wind, een liedje dat me gelijk raakte toen Miss Montreal dit zong tijdens De Beste zangers van Nederland. Kippenvel. Het zegt zo veel. Ik kon het niet nalaten dit lied op te nemen in mijn repertoire.

Zingen in de kerk

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Protestantse Kerk Nederland adviseert niet meer te zingen in de kerk, voorlopig tot het einde van de strenge lockdown. De lokale kerkenraden mogen zelf bepalen of ze dit advies opvolgen. In de Katholieke kerk blijven de maatregelen ongewijzigd. Tot een maximum van 4 zangers (op veilige afstand van elkaar) is het toegestaan om de mis op te luisteren.

C’est la Vie

Op dit moment zitten we wederom in een strenge lockdown, veel activiteiten zijn afgeschaft. Maar….. er glimt ook alweer een sprankje hoop aan de horizon. De vaccinaties zijn gestart, het voorjaar komt eraan en het zonnetje zal weer gaan schijnen! Een perfect moment om de bewoners in de zorgcentra te verwennen met muziek. Om ze even terug te nemen naar de tijd van weleer. Terug te nemen naar hun jeugd. De tijd van hun kinderjaren of toen ze hun grote liefde ontmoeten, uit gingen, misschien zelf kinderen kregen. Naar de Champs elysees in Parijs. Terug naar de tijd van toen. Met liedjes van Jacques Brel, Toon Hermans, Frank Sinatra of Wim Sonneveld. C’est la Vie!

Ons programma passen we aan uw wensen aan. Denkt u hierbij aan een high tea voor moederdag, muziek tijdens een diner, een voorjaarsconcert, de muzikale begeleiding van een Heilige mis voor de Paasdagen. Bespreek gerust uw wensen en dan bekijken we samen hoe we dit het beste vorm kunnen geven. In incidentele gevallen kunt u ons ook apart boeken. Nadine met geluidsband of Annemie op piano. Het liefst komen we echter samen omdat we van mening zijn dat door volledig live muziek we beter in kunnen spelen op de bewoner. Ook versterken zang en piano elkaar bij de intimiteit, de sfeer en de liedjes die we zo graag brengen. Kan een bewoner niet deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten maar er is wel behoefte aan muziek? Nadine kan dan bij deze bewoner op de kamer een aantal liedjes zingen. Neemt u gerust (vrijblijvend) contact op om uw wensen te bespreken.

Kerk

De afgelopen week is er veel te doen geweest rondom het aantal bezoekers dat aanwezig mag zijn in de kerken. De bisschoppen hebben besloten het advies vanuit de overheid over te nemen en nog maar maximaal 30 bezoekers toe te laten tijdens de mis. Dit is exclusief de Pastoor, koster, muzikant e.d. Daarnaast wordt ook weer benadrukt dat er niet mag worden gezongen in de kerk. Dit laatste geld echter alleen voor samenzang. Als zangeres is het nog steeds mogelijk om de mis/ceremonie op te luisteren. Heeft u vragen over wat op dit moment wel of niet mogelijk is? Neem dan gerust even contact op.

Nieuwe maatregelen

Gisteren hoorden we tijdens de persconferentie dat de maatregelen wederom aangescherpt zijn. Maatregelen waar we ons (helaas) aan moeten houden om elkaar te beschermen tegen dit virus. Wat dat betreft gaat gezondheid boven alles. Nu kijk ik zelf graag liever naar mogelijkheden dan naar onmogelijkheden. En ondanks de maatregelen zijn die er nog steeds. Huwelijksceremonies en uitvaarten mogen nog steeds doorgaan. Het kinderkoor met enthousiaste kids mag nog steeds lekker blijven zingen. Kleine, intieme concerten, om iemand toch even in het zonnetje te zetten, met bewoners in het zorgcentrum of juist omdat je even behoefte hebt aan een “avondje uit” maar dan liever wel in je eigen omgeving. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar het is mogelijk. In deze tijd moet je het juist zoeken in het kleinschalige, in de (kleine) lichtpuntjes die er echt nog zijn. Terug naar de basis en daardoor ook naar de eenvoud. Niet groots en meeslepend, maar intiem en misschien hierdoor gevoelsmatig dichter bij elkaar zijn. Mijn liefde en passie om te zingen en anderen mee te nemen in het gevoel is er nog steeds. En dat is en blijft onveranderd, welke maatregelen er ook genomen worden.