Blog

Uitgelicht

Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes, leuke weetjes en aankondigingen. Wilt u op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Volg dan mijn website en ontvang een bericht in uw mailbox als er een nieuwe blog verschijnt.

50+ popkoor

Sinds een aantal maanden mag ik me dirigente noemen van een club ontzettend enthousiaste dames bij ons in het dorp, het 50+ popkoor. Opgericht door de KBO/Seniorenvereniging Schinnen. In eerste instantie voorzichtig, 2x in de maand begonnen, vlak voor de laatste lockdown. Waarna we net zoals alle koren ook noodgedwongen onze activiteiten moesten staken. Maar inmiddels zijn we weer lekker aan de slag gegaan en hebben we op initiatief van de dames zelfs besloten om iedere week gezellig samen te gaan zingen. Deze week werden we tot onze verrassing benaderd door een journalist van Dagblad de Limburger, of hij naar onze repetitie mocht komen voor een interview. Natuurlijk mag dat! Ondanks dat we niet compleet waren en het nogal onrustig was in en bij de locatie hebben we wel ontzettend veel plezier gehad ten tijde van de repetitie. Het was ook een hele leuke, vriendelijke journalist. En…..een beetje onwennig en onverwacht, toch ook nog een liedje voor publiek ten gehore gebracht. Met een grote glimlach zaten we na afloop samen aan de koffie. Want tja, nu staan we toch wel maar mooi met ons koor in de krant.

Samenwerken

Als solist vind ik het ook heerlijk om samen te werken met andere muzikanten. Twee muzikanten waar ik graag mee samen werk zijn Heidi Pittie (sopraan) en Annemie Sluijsmans (piano). Samen vormen we ook een trio voor het opluisteren van uitvaartceremonies. Liederen klinken in duet weer heel anders dan dat je ze als solist zingt. Het is zeer zeker een aanvulling tijdens een mooi en persoonlijk afscheid van een dierbare. Muziek spreekt……voelt…….zegt zoveel. We hebben een uitgebreid repertoire waar uit gekozen kan worden en eventueel kunnen we als solist nog liederen aanvullen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Heidi Pittie
Annemie Sluijsmans

Communicantjes

De communietijd komt er weer aan. Afgelopen week was het de beurt aan een ontwapenende groep kinderen om zich voor te stellen. Als dirigente van het kinderkoor mocht ik hierbij aanwezig zijn. De vogeltjes werden in de kerk gezocht, want waar waren die? De Deken moest zich toch ook echt zelf voorstellen en nog meer van zulke spontante acties. En vandaag waren er nog meer communicantjes die zich mochten presenteren. Deze communicantjes zongen zelf enkele liedjes terwijl ik de rest van de mis als soliste muzikaal mocht invullen. Wat kan ik zo genieten van zulke missen, sowieso gezinsmissen. Kinderen zijn zo open, ontwapenend en eigenlijk vaak ook zo schattig, terwijl ze het vaak helemaal niet doorhebben. De jongens proberen vaak heel stoer te zijn en springen soms spontaan in hun enthousiasme van bovenaan de trappen naar beneden (wat natuurlijk absoluut niet mag, maar dat vergeten ze op zo’n moment) terwijl de meiden het juist heel netjes willen doen. Maar de meesten zijn toch ook wel een beetje zenuwachtig. Je hoort soms dingen die ouders liever binnenshuis houden. Wat dat betreft lijkt het af en toe op die momenten dat onze dochters vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis namen om te spelen en je ook wel eens wat te horen kreeg. (Zouden die van ons dit dan ook bij anderen doen?) Maar ach, het zijn wel van die momenten waarbij de spontaniteit en het zorgeloze van een kind naar voren komt. En wat juist deze gezinsmissen ook zo spontaan maakt. Je kunt bijna alles voorbereiden, maar niet hoe een kind reageert op zo’n moment. Het zijn van die missen waar ik tenminste altijd met een glimlach naar terug kijk.

Lente

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje voor mijn blog heb geschreven. Maar eigenlijk komen er zoveel leuke en ook nieuwe dingen op mijn pad waar ik nu druk mee bezig ben. Je merkt, de (muziek)wereld gaat stukje bij beetje weer open. De mensen krijgen weer vertrouwen en willen graag weer uitkijken naar iets leuks. En ik? Ik word daar heel blij van! Het is zo heerlijk om weer lekker bezig te zijn. Nieuwe dingen uit te zoeken, je ergens in vast te bijten, uitdagingen aan te kunnen gaan. Weer perspectief te zien. Hopelijk mag deze heerlijke flow nog even doorgaan. Ik kijk vooruit in ieder geval.

Nacht der Zielen Wittem

Op 2 november, vanaf 19.45 uur, vindt in de kloosterbibliotheek te Wittem de 15e Nacht der Zielen plaats. Met als thema Draden van verbondenheid. Door middel van live muziek, dans, beelden, gedichten en teksten staan we stil bij verlies en gemis. Bezoekers kunnen namen van dierbare overledenen bij de ingang opgeven. Die worden gedurende de avond voorgelezen. Er zijn nog enkele toegangskaarten verkrijgbaar via 043-4501741 of via het aanmeldformulier op http://www.nachtderzielen.nl. Toegang: 4 euro.

Duetten

Altijd leuk om een nieuwe samenwerking aan te kondigen! De afgelopen periode hebben we absoluut niet stilgezeten maar zijn we juist de verbinding aangegaan. Samen met sopraan Heidi Pittie en pianiste Annemie Sluijsmans hebben we gewerkt aan het samenstellen van een mooi repertoire voor het opluisteren van afscheid- en herdenkingsdiensten. Deze met zorg door ons uitgezochte duetten geven door de samenklank van onze stemmen, de verschillende kleurschakeringen en de pianobegeleiding een geheel eigen sfeer van warmte, interactie en verbinding.

Ik informeer u graag nader over de mogelijkheden in het algemeen en ons repertoire in het bijzonder en nodig u bij deze van harte uit voor een verkennend gesprek