Blog

Uitgelicht

Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes, leuke weetjes en aankondigingen. Wilt u op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Meld je dan aan en ontvang een bericht in uw mailbox als er een nieuwe blog verschijnt.

Door de wind

Door de wind, een liedje dat me gelijk raakte toen Miss Montreal dit zong tijdens De Beste zangers van Nederland. Kippenvel. Het zegt zo veel. Ik kon het niet nalaten dit lied op te nemen in mijn repertoire.

Zingen in de kerk

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Protestantse Kerk Nederland adviseert niet meer te zingen in de kerk, voorlopig tot het einde van de strenge lockdown. De lokale kerkenraden mogen zelf bepalen of ze dit advies opvolgen. In de Katholieke kerk blijven de maatregelen ongewijzigd. Tot een maximum van 4 zangers (op veilige afstand van elkaar) is het toegestaan om de mis op te luisteren.

C’est la Vie

Op dit moment zitten we wederom in een strenge lockdown, veel activiteiten zijn afgeschaft. Maar….. er glimt ook alweer een sprankje hoop aan de horizon. De vaccinaties zijn gestart, het voorjaar komt eraan en het zonnetje zal weer gaan schijnen! Een perfect moment om de bewoners in de zorgcentra te verwennen met muziek. Om ze even terug te nemen naar de tijd van weleer. Terug te nemen naar hun jeugd. De tijd van hun kinderjaren of toen ze hun grote liefde ontmoeten, uit gingen, misschien zelf kinderen kregen. Naar de Champs elysees in Parijs. Terug naar de tijd van toen. Met liedjes van Jacques Brel, Toon Hermans, Frank Sinatra of Wim Sonneveld. C’est la Vie!

Ons programma passen we aan uw wensen aan. Denkt u hierbij aan een high tea voor moederdag, muziek tijdens een diner, een voorjaarsconcert, de muzikale begeleiding van een Heilige mis voor de Paasdagen. Bespreek gerust uw wensen en dan bekijken we samen hoe we dit het beste vorm kunnen geven. In incidentele gevallen kunt u ons ook apart boeken. Nadine met geluidsband of Annemie op piano. Het liefst komen we echter samen omdat we van mening zijn dat door volledig live muziek we beter in kunnen spelen op de bewoner. Ook versterken zang en piano elkaar bij de intimiteit, de sfeer en de liedjes die we zo graag brengen. Kan een bewoner niet deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten maar er is wel behoefte aan muziek? Nadine kan dan bij deze bewoner op de kamer een aantal liedjes zingen. Neemt u gerust (vrijblijvend) contact op om uw wensen te bespreken.

Kerk

De afgelopen week is er veel te doen geweest rondom het aantal bezoekers dat aanwezig mag zijn in de kerken. De bisschoppen hebben besloten het advies vanuit de overheid over te nemen en nog maar maximaal 30 bezoekers toe te laten tijdens de mis. Dit is exclusief de Pastoor, koster, muzikant e.d. Daarnaast wordt ook weer benadrukt dat er niet mag worden gezongen in de kerk. Dit laatste geld echter alleen voor samenzang. Als zangeres is het nog steeds mogelijk om de mis/ceremonie op te luisteren. Heeft u vragen over wat op dit moment wel of niet mogelijk is? Neem dan gerust even contact op.

Nieuwe maatregelen

Gisteren hoorden we tijdens de persconferentie dat de maatregelen wederom aangescherpt zijn. Maatregelen waar we ons (helaas) aan moeten houden om elkaar te beschermen tegen dit virus. Wat dat betreft gaat gezondheid boven alles. Nu kijk ik zelf graag liever naar mogelijkheden dan naar onmogelijkheden. En ondanks de maatregelen zijn die er nog steeds. Huwelijksceremonies en uitvaarten mogen nog steeds doorgaan. Het kinderkoor met enthousiaste kids mag nog steeds lekker blijven zingen. Kleine, intieme concerten, om iemand toch even in het zonnetje te zetten, met bewoners in het zorgcentrum of juist omdat je even behoefte hebt aan een “avondje uit” maar dan liever wel in je eigen omgeving. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar het is mogelijk. In deze tijd moet je het juist zoeken in het kleinschalige, in de (kleine) lichtpuntjes die er echt nog zijn. Terug naar de basis en daardoor ook naar de eenvoud. Niet groots en meeslepend, maar intiem en misschien hierdoor gevoelsmatig dichter bij elkaar zijn. Mijn liefde en passie om te zingen en anderen mee te nemen in het gevoel is er nog steeds. En dat is en blijft onveranderd, welke maatregelen er ook genomen worden.

We vieren de liefde

Ze zeggen wel eens, het is de mooiste dag van je leven❤️. Jullie vieren je liefde voor elkaar. Je komt binnen in je prachtige jurk, je voelt je mooi en bijzonder. Jullie stralen, zwevend op een golf van geluk en de rustige en gevoelige klanken van muziek. Jullie luisteren samen naar dat ene liedje dat zo speciaal voor jullie is. Lachen naar elkaar, houdt elkaars hand even vast. En aan het einde van de ceremonie gaan jullie op vrolijke wijze naar buiten. Klaar om je weg samen verder te bewandelen…

Het is zo mooi om te zien. Een stralend bruidspaar. Ieder huwelijk is uniek. Heb je bepaalde wensen? Neem gerust contact op. Dan kijk ik graag samen met jullie naar de mogelijkheden die er zijn.

Vakantie

Vakantie. Een heerlijke tijd. Iedereen doet op zijn gemak zijn dingetje. Tijd om weer eens (voorzichtig) af te spreken met vrienden en familie. Lekker wandelen, wat klusjes doen, in de tuin werken. Of juist helemaal niets te hoeven. Wij hebben er als gezin al ruim 2 weken opzitten. Maandag moet manlief alweer gaan werken. Het is een beetje anders dan anders dit jaar. Maar desalniettemin lekker ontspannen genieten. Mijn muzikale activiteiten zijn wel blijven doorlopen. Al reageerde ik misschien iets minder snel dan gebruikelijk. En dat vond ik zelf eigenlijk wel fijn na een periode van niets mogen op muzikaal vlak. En nog steeds is het natuurlijk allemaal onzeker hoe in de toekomst dingen kunnen worden vormgegeven. Die onzekerheid zullen velen herkennen. Maar voor nu zijn er wel mogelijkheden, gelukkig. Dit jaar wilde ik heel graag mijn muzikale activiteiten uitbreiden met huiskamerconcerten. Nu deed ik dit natuurlijk al in zorgcentra. Maar bij mensen thuis nog niet. Dan kun je je muzikaal ook veel breder aanbieden. Het coronavirus heeft wat dat betreft een beetje alles door de war geschopt. Of juist niet. Het is hoe je het bekijkt. In huiselijke sfeer kun je het zo groot of klein maken als je zelf wilt. Mijn plannen zijn hierdoor in ieder geval niet van tafel geveegd, maar hebben zich juist versterkt. En dat is ook weer het mooie van vakantie. Het is zo’n baken waarin je kijkt wat er geweest is, maar ook naar wat nog komen gaat. En daar kijk ik heel graag naar uit!

C’est la Vie!

Het najaar en de winter is een mooie tijd om de bewoners in de zorgcentra eens extra te verwennen met een concert. Samen met Annemie neem ik de bewoners graag mee naar bekende en misschien een paar onbekende oorden. Liever een concert in het voorjaar/zomer van 2021? Ook dat is mogelijk. We zullen het concert tegen die tijd aanpassen aan het ontluikende en zonnige voorjaarsseizoen.