Blog

Uitgelicht

Nieuws

Op deze pagina vindt u nieuwtjes, leuke weetjes en aankondigingen. Wilt u op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Volg dan mijn website en ontvang een bericht in uw mailbox als er een nieuwe blog verschijnt.

Bruidsbeurs

Gaan jullie trouwen? Kom dan ook naar de “Ja ik wil trouwen in Limburg” bruidsbeurs op 12 februari in Kasteel Vaeshartelt in Maastricht! En het leuke is, ik mag gratis kaartjes weggeven. Heb je interesse? Stuur me dan een berichtje.

YouTube

De afgelopen periode heb ik verschillende opnames geüpload naar YouTube. Kijk ook maar eens bij “Media” (zowel bij “Audio” als “Video”) of zoek rechtstreeks op YouTube Nadine Maes. Er staan nieuwe live opnames, studio opnames als ook opnames samen met Heidi Pittie en Annemie Sluijsmans. Veel luisterplezier!

Alle goeds voor het nieuwe jaar

De lichtjes tijdens Kerstmis geven vrede weer.

Geen oorlog, geen geweld. Verdraagzaamheid en respect voor de mensen om je heen.

Hoe mooi zou de wereld er dan uit zien.

Laten wij in ieder geval voor elkaar een lichtje zijn.

Ik wens jullie mooie Kerstdagen en een gezond, liefdevol, harmonieus, muzikaal nieuw jaar.

Lieve groetjes, Nadine

Festival voor de dood

Op zaterdag 24 september laten Heidi Pittie, Annemie Sluijsmans en ik van ons horen tijdens het Festival voor de dood in Maastricht. Door middel van diverse activiteiten krijg je op deze dag allerhande informatie rondom het overlijden. Het is heel breed opgezet op verschillende locaties in de stad. Zie ook het programma hieronder. Wij zingen van 13.00-13.30 uur enkele duetten in de Cellebroederskapel.

Traditie en Liefde

Dat is de titel van het concert dat we mogen geven in de Basiliek van het H. Sacrament in Meerssen. Een concert om te vieren dat 800 jaar geleden het zogenaamde “bloedwonder” heeft plaatsgevonden. Een concert ook waarbij tradities en liefde voor de mensen om je heen centraal staan. Liedjes die we met de grootste zorg hebben uitgekozen. Een moment om even te kunnen onthaasten…..

Concert Basiliek Meerssen

In Meerssen wordt dit jaar herdacht dat er 800 jaar geleden een eucharistisch mirakel zou hebben plaatsgevonden, het zogenaamde bloedwonder. Daarom worden er het gehele jaar verschillende activiteiten georganiseerd.

Wij (Annemie en Nadine) zijn uitgenodigd om op 28 augustus van 15.00 – 16.00 uur een concert te geven in de prachtige Basiliek. Natuurlijk geven wij gehoor aan deze bijzondere uitnodiging.

Tijdens ons concert staan traditie en liefde centraal. Op onze eigen, persoonlijke wijze geven wij hier invulling aan. Puur en recht uit het hart.

De entree is gratis, al wordt een vrije gave op prijs gesteld.

Sfeervolle (huiskamer) concerten

Heeft u iets te vieren? Of wilt u gewoon gezellig in de tuin onder het genot van een hapje en een drankje met vrienden en familie naar muziek luisteren? Als zangeres kom ik graag naar u toe om op sfeervolle wijze een concert te verzorgen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om uw wensen te bespreken.

Spannend…..maar wat zou het zijn?

De laatste tijd ben ik niet zo heel zichtbaar geweest op sociale media, maar dat betekent niet dat ik heb stil gezeten. Op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen van een aantal projecten. Als gastzangeres mag ik een tweetal koren ondersteunen tijdens hun uitvoeringen die beiden in juli zullen plaatsvinden. 2 en 3 juli met Cosi Cantare en Harmonie St. Caecilia Beek in het Asta theater in Beek en op 13 juli samen met het Kerkraads Symfonie Orkest tijdens het WMC in Kerkrade. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk ook gerust op mijn Facebook pagina voor meer informatie over deze concerten. Uiteraard mag je ook persoonlijk contact opnemen voor meer informatie.

Maar dit is nog niet alles. Samen met Annemie ben ik te gast geweest in zorgcentra en hebben we de afgelopen periode diverse missen mogen opluisteren. En……binnenkort is er nog meer leuk nieuws! Wat dit is? Dat ga ik nu nog niet verklappen. Binnenkort meer🎶

50+ popkoor

Sinds een aantal maanden mag ik me dirigente noemen van een club ontzettend enthousiaste dames bij ons in het dorp, het 50+ popkoor. Opgericht door de KBO/Seniorenvereniging Schinnen. In eerste instantie voorzichtig, 2x in de maand begonnen, vlak voor de laatste lockdown. Waarna we net zoals alle koren ook noodgedwongen onze activiteiten moesten staken. Maar inmiddels zijn we weer lekker aan de slag gegaan en hebben we op initiatief van de dames zelfs besloten om iedere week gezellig samen te gaan zingen. Deze week werden we tot onze verrassing benaderd door een journalist van Dagblad de Limburger, of hij naar onze repetitie mocht komen voor een interview. Natuurlijk mag dat! Ondanks dat we niet compleet waren en het nogal onrustig was in en bij de locatie hebben we wel ontzettend veel plezier gehad ten tijde van de repetitie. Het was ook een hele leuke, vriendelijke journalist. En…..een beetje onwennig en onverwacht, toch ook nog een liedje voor publiek ten gehore gebracht. Met een grote glimlach zaten we na afloop samen aan de koffie. Want tja, nu staan we toch wel maar mooi met ons koor in de krant.

Samenwerken

Als solist vind ik het ook heerlijk om samen te werken met andere muzikanten. Twee muzikanten waar ik graag mee samen werk zijn Heidi Pittie (sopraan) en Annemie Sluijsmans (piano). Samen vormen we ook een trio voor het opluisteren van uitvaartceremonies. Liederen klinken in duet weer heel anders dan dat je ze als solist zingt. Het is zeer zeker een aanvulling tijdens een mooi en persoonlijk afscheid van een dierbare. Muziek spreekt……voelt…….zegt zoveel. We hebben een uitgebreid repertoire waar uit gekozen kan worden en eventueel kunnen we als solist nog liederen aanvullen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Heidi Pittie
Annemie Sluijsmans